torstai 4. maaliskuuta 2010

Haluatko elää 100-vuotiaaksi ?

Juo vihreää teetä. Viisi kupillista tai enemmän päivittäin vihreää teetä juovilla on merkittävästi pienempi riski kuolla sydän- ja verisuoniperäisiin sairauksiin. Sydän- ja verisuonitaudit kuuluvat yleisimpiin kuolinsyihin Suomessa.Syö välimeren ruokavalion mukaisesti. Runsaasti vihanneksia, hedelmiä, kalaa, pähkinöitä ja oliiviöljyä sisältävä välimeren ruokavalio on hyväksi sydämen terveydelle ja auttaa elämään pitkään.Käy ulkona Karolinska Institutetissa Ruotsissa tehdyn tutkimuksen mukaan menevät ja rennot ihmiset säästyvät muita useammin dementialta.


Comics - Maisa & Kaarina, I want a man by 9teen87's Postcards.


Mene naimisiin. Australiassa ja Britanniassa tehtyjen tutkimusten mukaan yksin elävät ihmiset kuolevat nuorempina kuin avioliitossa olevat. Karolinska Institutetissa tehdyssä tutkimuksessa on myös osoitettu, että myöhemmin elämässään naimattomille ihmisille kehittyy todennäköisemmin dementia kuin naimisissa oleville.


Näytä täysikokoinen kuva
Pese hampaat ja käytä hammaslankaa. Suussa elää bakteereita, jotka voivat aiheuttaa tulehduksia ympäri kehoa, mikä taas lisää muun muassa aivohalvauksen ja sydäntautien riskiä. Hammasvälien puhdistaminen voikin Executive Healthcare -sivuston mukaan pidentää elinikää jopa kuudella vuodella.


Näytä täysikokoinen kuva
Älä tupakoi. Tupakka tappaa. Pelkästään Suomessa tupakoinnin aiheuttamiin sairauksiin kuolee vuosittain keskimäärin 5000 ihmistä, mikä on noin kymmenesosa kaikista kuolemista. (Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2008 kuoli 49 090 ihmistä.) Lisäksi tupakointi heikentää elämänlaatua vielä eläessä.Lomaile usein. Vapaa-ajasta tinkiminen voi lisätä sydäntautien riskiä peräti kahdeksankertaiseksi, mikä johtuu stressistä ja työn aiheuttamasta rasituksesta. Lomailu poistaa stressiä ja tuoreen tutkimuksen mukaan pelkästään loman suunnittelu lisää onnellisuutta.


"Our" sunshade


Mutta vältä auringolle altistumista. Ihosyövät, joita muun muassa auringon UV-säteet aiheuttavat, ovat yleisimpiä syövän tyyppejä. Esimerkiksi melanoomaan sairastuu vuosittain yli 700 ihmistä ja määrät lisääntyvät koko ajan.Nuku riittävästi. Keho toipuu päivän rasituksesta nukkuessa. Liian vähäinen uni ei anna riittävästi aikaa voimien palautumiselle. Keskimäärin noin seitsemän tunnin yöunet riittävät useimmille.


joogaa.jpg
Mutta liiku vapaa-ajalla. Keho tarvitsee unen lisäksi liikuntaa. Vastikään tehdyssä australialaistutkimuksessa todettiin, että paljon televisiota tuijottavat (yli neljä tuntia päivässä) on peräti 50 prosenttia suurempi riski kuolla mistä tahansa kuolinsyystä johtuen (all-cause mortality) ja 80 prosenttia korkeammat todennäköisyydet menehtyä sydän- ja verisuonitauteihin verrattuna alle kaksi tuntia päivässä television edessä viihtyviin.


Kuva:Designmuseo
Juo viiniä - sopivasti. Noin lasillinen viiniä päivittäin auttaa sydäntä nostamalla niin sanottua hyvää eli HDL-kolesterolia, joka suojaa valtimotaudilta. Punaviini myös parantaa suun terveyttä.


israel-125year-old-man-laughing

Naura paljon ja äänekkäästi. Stressi on yksi nykymaailman vitsaus. Eräiden tutkimusten mukaan positiivinen elämänasenne suojaa stressin negatiivisilta vaikutuksilta ja auttaa näin elämään pidempään. Nauru myös parantaa immuunijärjestelmän vastetta, alentaa verensokeria diabeetikoilla, lisää hapen virtausta koko kehossa ja parantaa unenlaatua.[Kuva3.png]
Hanki lemmikki. Lemmikin omistaminen vähentää stressiä, alentaa kolesterolia ja laskee verenpainetta. Kaiken lisäksi se lisää fyysistä aktiivisuutta.


Juttu lainattu Ilta Sanomista ja kuvitettu mieleiseksi :)

7 kommenttia:

Sydämellä kirjoitti...

Voi että oli hauska toi viimeinen luottokortti juttu ihana pirite päivälle ja siis nauroin kunnolla.
Kiitos
Tiina

Minna-Enttirinteen Elämää kirjoitti...

Kiva jos uppos :) se vaan ei jostain syystä mahtunu kunnolla, oikeasta laidasta jäi vajaaks:( , mut kyllä Maisa ja Kaarina osaa :-D

Hyvä Mieli kirjoitti...

Tervehdys,
kiitos käynnistäsi blogissani :)
Tämäpä juttu oli hauska ja tarpeellinen, kuvitusta myöten!!
Mukava kun löysin taas uuden blogin.

tuuluska kirjoitti...

Metka postaus ^^. Kaarina ja Maisa osuvat sanailullaan aina ytimeen. Muuten menis ohjeitten mukaan mutta aurinkoa on tosi vaikea välttää, se houkuttelee ja varsinkaan kesällä nukkumista ei ehdi harrastaa niin paljon kuin tarvitsis ^^.

Hilduska kirjoitti...

Heissan! Vastavierailulla Rauhalan Rakentajista! Ihana blogi, meni heti suosikkilistaan! ;)

Nina kirjoitti...

Mukava postaus!
On hyvä välillä muistuttaa tärkeistä asioista :)

Pakkasakka kirjoitti...

Valloittavan hauskaa luettavaa näin sunnuntaiaamuun takan lämmittelyn ja kahvinkeiton lomaan :)